Duurzaam bouwbedrijf maakt voorgoed een einde aan de CO2 uitdaging in bouwprojecten:
Orange Bamboo Construction

30-11-2018   |   Duurzame Bouwtoepassingen

Het vandaag gelanceerde Orange Bamboo Construction gaat bamboe toepassen in bouwprojecten. Wouter Jongeneel, oprichter Orange Bamboo Construction: “Het eerste grote voordeel van bamboe is de CO2 reducerende eigenschappen. Het zorgt er dus voor dat de CO2 footprint van een project alleen maar groene cijfers laat zien. En dat is nog maar het begin! Bamboe is ook zeer robuust, duurzaam en een onuitputtelijke, natuurlijke bron. Omdat ik van huis uit aannemer ben, weet ik waaraan constructiemateriaal moet voldoen. Ik heb bamboe jarenlang getest en het is nu klaar voor de duurzame bouw van de toekomst.”

Bamboe: hét alternatief voor hardhout en metalen

Jongeneel over zijn doel met Orange Bamboo Construction: “Ik wil de bouw een robuust, duurzaam en natuurlijk alternatief bieden voor hardhout en metalen. Jarenlang heb ik onderzoek gedaan naar wat een écht alternatief is voor bijvoorbeeld het veel gebruikte hardhout. Tot mijn verbazing kappen we massaal steeds schaarser wordend hout uit het tropisch regenwoud dat tot 80 jaar moet groeien, terwijl er ook andere natuurlijke bronnen beschikbaar zijn die zelfs betere eigenschappen hebben en al na enkele jaren gekapt kunnen worden. Ik ontdekte bamboe. Bamboe blinkt uit, het is een zeer duurzaam, robuust materiaal met een mooie, natuurlijke uitstraling.”

Groen, groener, bamboe: super LEED en BREEAM resultaten

Cees Verkerk is manager Duurzaamheid, Marketing & Communicatie bij Orange Bamboo Construction: “MOSO Bamboo N-finity bereikt de hoogste duurzaamheidsklasse volgens CEN/TS 15083-1. En wat dacht je van CO2 afname: per m3 van onze bamboe wordt een afname van ongeveer 250 kilo CO2 gerealiseerd. Daarmee scoort bamboe fantastisch in LEED en BREEAM projecten.”

Onbeperkte toepassingsmogelijkheden in de bouw en daarbuiten

De toepassingsmogelijkheden van bamboe in de bouw en daarbuiten zijn bijna onbeperkt. Jongeneel: “Bamboe kan worden toegepast voor vliesbouw, het kan dienen als draagbalken en er kunnen kozijnen en gevelbekleding mee worden gemaakt. Ook buiten de bouw zetten wij het duurzame bamboe in. Denk bijvoorbeeld aan toepassingen in de openbare ruimte als afzetpalen en duurzaam straatmeubilair. En denk ook aan laadvloeren voor trailers en containers. Bamboe maakt voorgoed een einde aan de CO2 uitdaging in (bouw)projecten.

Ontdek de mogelijkheden op: www.orangebambooconstruction.nl.“