• Echt duurzaam
  • CO2 reductie
  • Uit voorraad leverbaar
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Onbegrensde bouwtoepassingen

DUURZAAM BOUWBEDRIJF MAAKT VOORGOED EEN EINDE AAN DE CO2 UITDAGING IN BOUWPROJECTEN: ORANGE BAMBOO CONSTRUCTION

Het vandaag gelanceerde Orange Bamboo Construction gaat bamboe toepassen in bouwprojecten. Wouter Jongeneel, oprichter Orange Bamboo Construction: “Het eerste grote voordeel van bamboe is de CO2 reducerende eigenschappen. Het zorgt er dus voor dat de CO2 footprint van een project alleen maar groene cijfers laat zien. En dat is nog maar het begin! Bamboe is ook zeer robuust, duurzaam en een onuitputtelijke, natuurlijke bron. Omdat ik van huis uit aannemer ben, weet ik waaraan constructiemateriaal moet voldoen. Ik heb bamboe jarenlang getest en het is nu klaar voor de duurzame bouw van de toekomst.”

BAMBOE: HÉT ALTERNATIEF VOOR HARDHOUT EN METALEN

Jongeneel over zijn doel met Orange Bamboo Construction: “Ik wil de bouw een robuust, duurzaam en natuurlijk alternatief bieden voor hardhout en metalen. Jarenlang heb ik onderzoek gedaan naar wat een écht alternatief is voor bijvoorbeeld het veel gebruikte hardhout. Tot mijn verbazing kappen we massaal steeds schaarser wordend hout uit het tropisch regenwoud dat tot 80 jaar moet groeien, terwijl er ook andere natuurlijke bronnen beschikbaar zijn die zelfs betere eigenschappen hebben en al na enkele jaren gekapt kunnen worden. Ik ontdekte bamboe. Bamboe blinkt uit, het is een zeer duurzaam, robuust materiaal met een mooie, natuurlijke uitstraling.”

GROEN, GROENER, BAMBOE: SUPER LEED EN BREEAM RESULTATEN

Cees Verkerk is manager Duurzaamheid, Marketing & Communicatie bij Orange Bamboo Construction: “MOSO Bamboo N-finity bereikt de hoogste duurzaamheidsklasse volgens EN 350/CEN/TS 15083-1. En wat dacht je van CO2 afname: per m3 van onze bamboe wordt een afname van ongeveer 250 kilo CO2 gerealiseerd. Daarmee scoort bamboe fantastisch in LEED en BREEAM projecten.”

ONBEPERKTE TOEPASSINGSMOGELIJKHEDEN IN DE BOUW EN DAARBUITEN

De toepassingsmogelijkheden van bamboe in de bouw en daarbuiten zijn bijna onbeperkt. Jongeneel: “Bamboe kan worden toegepast voor vliesbouw, het kan dienen als draagbalken en er kunnen kozijnen en gevelbekleding mee worden gemaakt. Ook buiten de bouw zetten wij het duurzame bamboe in. Denk bijvoorbeeld aan toepassingen in de openbare ruimte als afzetpalen en duurzaam straatmeubilair. En denk ook aan laadvloeren voor trailers en containers. Bamboe maakt voorgoed een einde aan de CO2 uitdaging in (bouw)projecten.

Let's talk bamboe

Als u technische vragen hebt of als u meer wilt weten over het toepassen van bamboe in uw project, dan staan wij u graag te woord. Laat uw bericht hieronder achter en wij nemen contact met u op.

Bel ons

0184 411 443

Bereikbaar

Maandag tot vrijdag: 8:00 -17:00
Zondag: altijd gesloten

Email

info@orangebambooconstruction.nl
www.orangebambooconstruction.nl

Orange-bamboo-Construction-partner-Moso-logo-footer (1)

Orange Bamboo Construction verduurzaamt de bouwwereld. Hardhout en metalen vervangen door bamboe, dat is ons doel. Bamboe is robuust, veerkrachtig en een onuitputtelijke natuurlijke bron.

Contact

Copyright © 2020 Orange Bamboo Construction – All rights reserved –
Helemaal Transparant: Onze Privacy Policy