GROEN, GROENER, BAMBOE

Duurzaamheid combineren met de bouw van de toekomst; daar draait het om bij Orange Bamboo Construction. Wij geven het begrip duurzaamheid een compleet nieuwe dimensie. Wij hebben met volle overtuiging en na veel onderzoek het onuitputtelijke bamboe omarmd. Bamboe is robuust en duurzaam. Perfect voor bouwtoepassingen en straatmeubilair. Duurzaamheid staat bij ons in de gehele keten centraal; van duurzame winning tot groene stroom en van Nederlandse productie tot CO2 reductie. Waar we ook naar kijken: de levensduur en levenscyclus van onze producten. Allemaal met dit doel voor ogen: hardhouten en metalen bouwtoepassingen vervangen door bamboe. Hieronder leest u de feiten over bamboe en leggen wij uit waarom uw volgende project ook bamboe verdient.

1.SNELLE GROEI

Wij gebruiken de zeer snel groeiende reuzenbamboe ‘Moso’. Deze gebruikt zeer veel CO2 tijdens de groei. Bamboe groeit tot een meter per dag, wordt 20 meter hoog en is in 4 jaar klaar voor gebruik. En het mooie hiervan: bamboe put de bodem niet uit en kan daardoor keer op keer worden gekapt.

In deze video van onze partner Moso worden de voordelen van bamboe uitgelegd.

image
2.BESCHIKBAARHEID & EERLIJK

Bamboe is een onuitputtelijke natuurlijke bron. Tropisch hardhout wordt in rap tempo schaarser waar gigantische ontbossing het bewijs van is. De beschikbaarheid van bamboe is met 7 miljoen hectare duurzaam beheerde plantages meer dan ruim voldoende. Én omdat bamboe zo snel kan groeien hebben de boeren een goed en eerlijk inkomen. Onze bamboe wordt onder ISO 14001 geproduceerd: focus op mens en milieu.

image
3. KWALITEIT & DUURZAAMHEID

Bamboe heeft gelijke of zelfs betere eigenschappen dan tropisch hardhout. Met productie onder ISO 9001 is de kwaliteit gegarandeerd.

MOSO Bamboo N-finity bereikt de hoogste duurzaamheidsklasse volgens CEN/TS 15083-1. En wat dacht je van CO2 afname: per M3 van onze bamboe wordt een afname van ongeveer 250 kilo CO2 gerealiseerd. En natuurlijk gebruiken wij alleen panda vriendelijke bamboe. Sterker nog, de panda lust onze bamboe niet.

image
4. PRODUCTIE

De bamboe wordt gespleten en in lange strips gezaagd. De strips worden vervolgens tegen elkaar gelegd, verlijmd en vervolgens tegen elkaar geperst. Een balk bevat slechts drie procent formaldehyde-vrije lijm, welke voldoet aan de strengste normen.

In deze video legt Pablo van der Lugt, hoofd duurzaamheid bij onze partner Moso, uit hoe de duurzame bamboe balken tot stand komen.

image

Lets talk bamboe

Als u technische vragen hebt of als u meer wilt weten over het toepassen van bamboe in uw project, dan staan wij u graag te woord. Laat uw bericht hieronder achter en wij nemen contact met u op.