• Echt duurzaam
  • CO2 reductie
  • Uit voorraad leverbaar
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Onbegrensde bouwtoepassingen

Over Orange Bamboo Construction

“Ik wil de bouw een duurzaam en natuurlijk alternatief bieden voor hardhout en metalen!”

Wouter Jongeneel, oprichter

OVER ONS

Met dit groene doel voor ogen heb ik in 2018 Orange Bamboo Construction opgericht. Ik heb jaren onderzoek gedaan naar wat een écht alternatief is voor hardhout. Tot mijn verbazing kappen we hiervoor massaal steeds schaarser wordende bomen die tot 80 jaar moeten groeien, terwijl er ook andere natuurlijke bronnen beschikbaar zijn die zelfs betere eigenschappen hebben en al na enkele jaren gekapt kunnen worden. Ik ontdekte bamboe.

GROEN, GROENER, BAMBOE

Bamboe is het antwoord op mijn doel. Bamboe is een van de meest snel groeiende grondstoffen ter wereld. Het groeit binnen enkele maanden uit tot een stam van 20 meter. Na vier tot vijf jaar is de stam al geschikt voor het maken van robuuste constructies en straatmeubilair. De eigenschappen zijn verbluffend en zijn zelfs beter dan hardhout. Nog een reden om voor bamboe te kiezen! Wat te denken van de CO2 opname tijdens de groei van bamboe. Ja u leest het goed, bamboe heeft gigantisch veel CO2 nodig om te groeien.

KWALITEIT NIET OVER EEN NACHT IJS

Omdat ik van huis uit aannemer ben, weet ik waaraan constructiemateriaal moet voldoen. Al in 2014 ben ik begonnen met onderzoek naar de kwaliteiten en toepassingsmogelijkheden van bamboe. Ik heb bamboe in de grond gestopt, in de brandende zon gelegd en ook in het ijs gestopt. Zeker, ik ben niet over een nacht ijs gegaan. Ik wil dat mijn klanten echt een topkwaliteit krijgen. MOSO Bamboo N-finity bereikt de hoogste duurzaamheidsklasse volgens EN350 / CEN/TS 15083-1.

INVESTEREN IN DE TOEKOMST

Samen met het Orange Bamboo Construction team wil ik de Europese bouwbedrijven voorzien van duurzame bamboe toepassingen. Bamboe moet de basis hiervoor worden en andere niet duurzame alternatieven zoals hardhout en metalen moeten van de markt. Samen met u wil ik deze uitdaging aangaan. Kies nu voor het duurzame bamboe en neem direct contact met ons op. 

Wij horen graag van u, 

Wouter Jongeneel 

Oprichter Orange Bamboo Construction

Orange-bamboo-Construction-partner-Moso-logo-footer (1)

Orange Bamboo Construction verduurzaamt de bouwwereld. Hardhout en metalen vervangen door bamboe, dat is ons doel. Bamboe is robuust, veerkrachtig en een onuitputtelijke natuurlijke bron.

Contact

Copyright © 2020 Orange Bamboo Construction – All rights reserved –
Helemaal Transparant: Onze Privacy Policy