30-11-2018-   |   Toepassingen

Veel voorbeelden van bamboe toepassingen beschikbaar

De eerste mijlpaal staat: we hebben veel toepassingsmogelijkheden van het duurzame bamboe gemaakt, getest en op de website geplaatst. Van bamboe vliesbouw tot bamboe constructiebalken en van bamboe straatmeubilair tot bamboe carports, Orange Bamboo Construction is klaar voor de duurzame bouw van de toekomst.

Robuust & Groen, Groener, Groenst

Duurzaamheid combineren met de bouw van de toekomst; daar draait het om bij Orange Bamboo Construction. Wij geven het begrip duurzaamheid een compleet nieuwe dimensie. Wij hebben met volle overtuiging en na veel onderzoek het onuitputtelijke bamboe omarmd. Bamboe is robuust en duurzaam. Perfect voor bouwtoepassingen en straatmeubilair. Duurzaamheid staat bij ons in de gehele keten centraal; van duurzame winning tot groene stroom en van Nederlandse productie tot CO2 reductie.

Kwaliteit & Duurzaamheid

Bamboe heeft gelijke of zelfs betere eigenschappen dan tropisch hardhout. Met productie onder ISO 9001 is de kwaliteit gegarandeerd. Bamboe heeft zelfs een eigen Europese CE-markering, mede ontwikkeld door NEN. Dit staat garant voor veiligheid en gezondheid. Met de Europese EN350 normering wordt de duurzaamheid van hout/bamboe aangegeven. Bamboe scoort de hoogst mogelijke 1 en is daarmee zeer duurzaam. En wat dacht je van CO2 afname: per M3 van onze bamboe wordt een afname van ongeveer 250 kilo CO2 gerealiseerd.